Valtuustoinfo 13/2021

Uusi kaupunginvaltuusto kokoontui tänään järjestäytymiskokoukseen. Kokouksessa valittiin pormestarit, kaupunginhallitus, valtuuston puheenjohtajat, lautakunnat ja muita luottamushenkilöitä. Muita asioita ei ollut.

Valinnat sujuivat valtuustoryhmien aiemmin kesällä sopiman paikkajaon mukaisesti.

Pormestariksi valittiin Juhana Vartiainen (kok), Anni Sinnemäki (vihr) jatkaa kaupunkiympäristötoimialan apulaispormestarina, Nasima Razmyar (sd) siirtyi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi, Daniel Sazonov (kok) valittiin sote-toimialan apulaispormestariksi ja Paavo Arhinmäki (vas) nousi kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestariksi.

Kaupunginhallituksen jäsenistä puolet on uusia ja myös lautakuntiin valittiin paljon uusia jäseniä. Huomiota herättää, että niihin tuli valittua aika monta kansanedustajaa.

Muutoksista voi mainita esimerkiksi perussuomalaisten Jussi Halla-ahon valinnan kaupunginhallitukseen ja konsernijaostoon ja Vasemmistoliiton ääniharava Minja Koskelan valinnan kaupunginhallitukseen. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Fatim Diarra (vihr).

Tässä linkki, josta löytyvät kaikki valinnat.

Asukkaiden Helsingin kokoama kuntalaisaloite lähipalvelujen turvaamiseksi on tarkoitus viedä valtuustolle sen kokoontuessa seuraavan kerran 25. elokuuta.