Kaupunginvaltuustossa 16.4.2025 tapahtunutta
Kaupunginvaltuusto hyväksyi Viikin–Malmin pikaraitiotien yleissuunnitelman. Hankkeessa laaditaan hankesuunnitelma ja vaikutustenarviointi raitiotieyhteyden ensimmäiselle vaiheelle Kumpulasta Viikin ja Malminkentän kautta Malmin sairaalalle sekä sen yhteydessä toteutettaville liittyville hankkeille. Ensimmäisen vaiheen hankesuunnitelma tuodaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi valtuustokaudella. Päätös syntyi äänin 67-12, vastaan äänestivät perussuomalaiset ja kristillisten edustaja.
Valtuusto hyväksyi Mariantunnelin yleissuunnitelman osana Länsi-Baanaa sekä Mariantunnelin ja Lapinlahdentien baanaverkon osuuden toteuttamisen. Tunneli yhdistää ratakuilussa kulkevan Baanan ja Lapinlahdentien baanaverkon toisiinsa.
Meilahden kulttuurihistoriallisen ympäristönsuojelualueen ja vesialueen asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Meilahden huvila-alueen kehittäminen virkistysalueena, jonka kulttuuriympäristön arvoja suojallaan.
Puistolaan hyväksyttiin peruskoulun, päiväkodin, leikkipuiston ja liikuntahallin korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma. Rakennukseen sijoitetaan mm. peruskoulu luokkien 650 oppilaalle sekä päiväkoti 224 lapselle. Ponsissa valtuusto oli huolissaan hankkeen aikataulusta ja väistötiloista.
Lisäksi valtuusto hyväksyi Helsingin medialukion laajennuksen ja hankesuunnitelman. Tapulikaupungissa sijaitsevan Medialukion opiskelijamäärä kasvaa noin 1200 opiskelijaan. Lukion pysyväksi lisätilaksi siirretään pääosa ns. Pikku-Finlandiasta.
Luottamuspaikkojen jaosta sopimus
Valtuustoon valittujen poliittisten ryhmien edustajat ovat sopineet luottamushenkilöiden paikkojen jakamisesta.
Pormestari tulee kokoomuksesta, kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari sosialidemokraateista, kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari vihreistä, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari vasemmistoliitosta ja sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimialan apulaispormestari kokoomuksesta.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja tulee sosialidemokraateista, ensimmäinen varapuheenjohtaja kokoomuksesta ja toinen varapuheenjohtaja vihreistä. Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja tulee perussuomalaisista.
Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja tulee sosialidemokraateista ja toinen varapuheenjohtaja vihreistä. Kaupunginhallituksen jäsenistä neljä tulee kokoomuksen, neljä sosialidemokraattien ja kolme vihreiden ja kolme vasemmistoliiton ryhmästä. Viidennentoista paikan kokoomus ja RKP jakavat siten että toisen puolueen edustaja toimii kaupunginhallituksessa ensimmäiset kaksi vuotta ja toinen jälkimmäisen kaksi vuotta.
Toimialalautakuntien varapuheenjohtajat ovat kaupunkiympäristölautakunnassa kokoomuksesta, kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnassa sosialidemokraateista, kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnassa vihreistä ja sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnassa vasemmistoliitosta.