Mistä turva viheralueille ja kulttuuriympäristöille?

Helsingissä kaavoitetaan rakentamista viheralueille ja kulttuuriympäristöihin. Miten kaupunki kantaa vastuunsa luonnon monimuotoisuudesta, viheralueiden riittävästä laajuudesta ja rakennettujen arvoympäristöjen säilyttämisestä?

Keskustelua viheralueiden ja kulttuuriympäristöjen turvaamisesta avaavat ympäristöasiantuntija Maija Hakanen, joka esittelee Asukkaiden Helsinki -listan asiaa koskevan aloitteen, ja aloitetta kommentoivat luontokartoittaja Olli Manninen ja Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liikkeen aktiivi Pete Lipponen.

Keskustelemassa kuntavaaliehdokkaat Tuomas Finne (SDP, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta), Mia Haglund (VAS, valtuutettu, kaupunkiympäristölautakunta), Helena Saarikoski (Asukkaiden Helsinki -yhteislista, Kallahti Kallvik ry:n puheenjohtaja) ja Leo Stranius (Vihr, valtuutettu, HSY:n vpj). Keskustelua vetää Olli Salin.

Verkossa maanantaina 17.5. klo 18. (Linkki keskustelun tallenteeseen on tässä.)

Tälle keskustelulle ja Asukkaiden Helsinki -yhteislistan tekemälle kartoitukselle viheralueiden jakautumisesta kaupunginosiin ja aloitteelle rakentamiselta säästettävistä viheralueista ja kulttuuriympäristöistä tulee myös jatkoa. Kevään lopulla yhteislistan järjestää koronaturvaohjeita toteuttaen kävely- ja pyöräretkiä uhanalaisille viheralueille ja kulttuuriympäristöihin