Asukkaiden Helsinki -valtuustoinfo 4/2021

Kaupunginvaltuustossa 3.3. tapahtunutta

Tällä kertaa valtuustolla ei ollut oikeastaan mitään päätettävää. Ainoa varsinainen päätösasia oli pandemiatilanteeseen liittyvä hallintosäännön muutos, joka koskee tartuntatautien torjunnasta vastaavan toimielimen tehtävien täsmentämistä.

Kyselytunnin sijaan koronainfo

Vuoden aikana on COVID 19 -tartunnan saanut lähes 17 000 helsinkiläistä ja siihen on menehtynyt yli 280 helsinkiläistä. Nykyistä tilannetta selostivat pormestari Vapaavuori ja apulaispormestari Vesikansa.

Kaupunki on siirtynyt ns. tehostettuun valmiuteen. Kaupunki esittää valtiolle, että maahantulijoilta pitää edellyttää todistusta koronatestistä ja heidät pitäisi velvoittaa uuteen testiin 3 päivässä. Helsinki lisää jäljityksen resursseja. Rokotteiden tahtia voidaan nopeuttaa heti, kun niitä saadaan enemmän. Keskiviikkoon mennessä oli rokotettu 96 % 85-vuotiaista ja sitä vanhemmista sekä 71 % 80-vuotta täyttäneistä. Kuntavaaleihin on valmisteltu erityistoimiin terveysturvallisuuden varmistamiseksi.

Aloitteita

Ilmeisesti yhtenä syynä valtuuston kokouksen pitämiseen oli se, että valtuutettujen pitää sääntöjen mukaan jättää aloitteet talousarvioon maaliskuun puoliväliin mennessä valtuuston kokouksessa. Tässä kokouksessa käsiteltiin myös kaupunginhallituksen vastaukset kahteen valtuustossa aiemmin tehtyyn aloitteeseen.

Seuraava valtuuston kokous on 17. maaliskuuta.