Helsingin solidaarisuutta ja humanitaarista apua Palestiinalle

Kirjelmä Helsingin kaupunginhallitukselle:

Helsingin solidaarisuutta Palestiinalle

Israelin asevoimat ovat viime päivinä levittäneet kuolemaa ja tuhoa palestiinalaisten asuinalueilla. Väkivaltainen miehitys ja apartheidin kaltainen järjestelmä polkevat räikeästi palestiinalaisten oikeuksia ja YK:n päätöksiä.

Helsingin kaupunki liittyi muutama vuosi sitten Mayors for Peace, Kaupunginjohtajat rauhan puolesta -verkostoon. Kaupunginvaltuusto on lisäksi jo aiemmin hyväksynyt aloitteen hankintojen välttämiseksi Israelin laittomasti miehittämiltä alueilta.

Asukkaiden Helsinki -yhteislista esittää, että kaupunki ilmaisee solidaarisuutensa Palestiinan kansalle ja vetoaa väkivallan, miehityksen ja ihmisoikeuksien loukkausten lopettamiseksi YK:n päätöslausumien mukaisesti.

Ehdotamme, että Helsingin kaupunki tarjoaa humanitaarista apua Palestiinan viranomaisille muun muassa terveydenhuollon kriisin helpottamiseksi. Samalla kaupungin on mielestämme syytä ilmoittaa, että Helsinki ei hanki mitään tuotteita, joita on valmistettu tai joiden raaka-aineet ovat Israelin miehittämien alueiden siirtokunnista. Lisäksi on syytä selvittää eri toimialojen ja hankintojen osalta sen, että niissä ei ole yhteistyötä Israelin aseteollisuuden tai siirtokunnissa toimivien yritysten kanssa.

Asukkaiden Helsinki -yhteislistan koordinaatioryhmä

Olli Salin, Helena Saarikoski, Merikukka Kiviharju ja Yrjö Hakanen